Skip to main content
Nyheter

Har du och dina grannar en gemensam förening?

By 18 december, 2018No Comments

På flera håll har det nyligen framkommit att banker börjat reagera kring bankkonton som man inte kan knyta till en specifik person eller till ett visst organisationsnummer. Detta kan leda till banken väljer att frysa de medel som finns på bankkontot eller att man säger upp kontot. Denna situation verkar uppkomma för många som gemensamt sköter nödvändigheter kopplade till sitt boende, såsom vägar, vatten, uppvärmning med mera, genom exempelvis en gemensam förening.

För att på lång sikt komma till bot med detta problem är det bra om man ansöker om ett organisationsnummer till sin redan existerade förening eller skapar en förening och därefter gör en sådan ansökan. Beroende på vad det är föreningen ska förvalta finns det olika regler och olika myndigheter som tillhandahåller dessa organisationsnummer.

På Ahlgrens Advokatbyrå kan vi bistå med rådgivning och även hjälpa till med bildandet av olika slags föreningar. Om Du har frågor rörande detta är Du välkommen att kontakta oss för rådgivning.

Skrivet av biträdande juristen Elin Edlund